duminică, 24 mai 2015

SensoMap pentru o agricultura moderna

Dragilor astazi vreau sa vorbim despre un subiect foarte important din vietile noastre trecatoare, la sfarsit cu totii cred ca imi veti da dreptate.

Agricultura este cu siguranta una dintre cele mai immportante indeletniciri ale omului modern, fara e era imposibil ca populatia planetei sa ajunga la 7 miliarde de oameni. Popuplatia planetei este in crestere, agricultura traditionala nu va mai face fata pentru mult timp , tinanad cont de cresterea continua a populatiei lumii. Agricultura trebuie sa treaca la urmatorul pas, si sigur va face asta cu ajutorul dronelor de analiza aeriana agricola. SensoMap  este prima firma din Romania, cu capital 100% romanesc ce ofera astfel de servicii pentru fermierii romani.

SensoMap a aparut pe piata romaneasca in 2014, aducand un plus de 30% pentru recoltele celor ce s-au bucurat de noua tehnologie inovatoare adusa de aceasta companie, care cu ajutorul dronelor va reduce insecticidul,fertilizatorul si apa pe care o veti folosii pentru a cultura mult dorita.

Se estimeaza ca in anul 2020 peste 70% din fermeierii planetei vor folosii aceasta tehnica, in acest moment doar 5% folosesc astfel de drone pentru a inspecta terenul si pentru a-si eficientiza productia agricola.

Recomand cu tarie sa incercati servicile SensoMap, iar daca sunteti sceptici si nu credeti in aceasta metoda de a duce agricultura mondiala la urmatorul nivel, puteti doar sa-i contactati pe cei de la SensoMap pentru mai multe intrebari.

Ca de fiecare data va transmit salutarile mele cordiale, si sa ne auzim sanatosi. Va salut, al vostru Vlad.

miercuri, 20 mai 2015

Sfaturi pentru alegerea unei camere spion



O camera ascunsa, cunoscuta si sub numele de camera spion, este un dispozitiv capabil sa inregistreze persoane fara cunostinta acestora. Camera este ascunsa deoarece fie nu este vizibila persoanei filmate, fie este deghizata intr-un alt obiect aparent obisnuit precum detectoare de fum, radiouri, sepci, flori, plante, telefoane mobile etc. Camerele spion pot fi folosite pentru supravegherea locuintei, insa pot fi utilizate si in centre comerciale sau fabrici. 

Aceste dispozitive au devenit din ce in ce mai populare dupa ce in ultimii ani pretul acestora a scazut considerabil si astfel au putut fi achizitionate de catre oricine. Insa, folosirea unei camere spion poate fi ilegala, in anumite state pedepsindu-se cu inchisoarea.

O camera spion este de obicei wireless, insa poate avea si cabluri in anumite cazuri. Modelul wireless poate fi conectat prin intermediul unui cablu la un televizor, laptop, PlayStation etc, pentru ca imaginile inregistrate sa poata fi urmarite. Camerele spion din ziua de azi au si posibilitatea de inregistrare audio, iar cele putin mai costisitoare pot incepe inregistrarea cu ajutorul unui senzor care detecteaza miscarea, in timp ce dispozitivele mai ieftine vor trebui activate manual.

Camerele spion pot fi instalate in obiecte obisnuite pentru a monitoriza activitatea dintr-un spatiu. Dispozitivele sunt utilizate in special de catre parintii care au angajat bone ce trebuie sa ingrjijeasca copii, iar prin imaginile obtinute se poate urmari activitatea acestora. Legalitatea acestei metode de urmarire a bonelor reprezinta un subiect controversat in multe state ale lumii. De asemenea, exista si emisiuni care prezinta evenimente filmate cu camera ascunsa, iar multe dintre persoanele filmate au refuzat difuzarea imaginilor deoarece erau puse intr-o situatie neplacuta in cadrul filmarii, motiv pentru care difuzarea emisiunilor poate fi interzisa. 

De exemplu, in Statele Unite, multe dintre camerele spion sunt legale, insa acestea sunt vandute fara capacitati audio, deoarece este interzisa interceptarea comunicatiilor audio.




Cea mai frumoasa destinatie din Grecia


Skiathos este o insula care apartine de Grecia si are iesire la Marea Egee. Insula se afla pozitionata in extremitatea vestica a Insulelor Sporade si este alcatuita din cel mai mare oras, Skiathos si comunele Koukonaries, Kanapitsa, Vromolinos si Troullos. Insulele Sporade reprezinta una din cele mai bune destinatii de vacanta iar Skiathos este considerata cea mai frumoasa insula atragand ca un magnet in fiecare an zeci de mii de turisti. Desi este o insula mica cu o suprafata de numai 46 de kilometri patrati, Skiathos adaposteste aproximativ 70 de plaje.

Skiathos este o insula care are multe de oferit si in ciuda suprafetei sale mici aici intalnim marea, plajele, paduri de pini si chiar mici portiuni de munte. Din pacate, pe insula se poate ajunge doar cu avionul sau feribotul insa costurile nu sunt mari, de exemplu: costul unui bilet pe feribot este de aproximativ 30 de euro, iar daca vrei sa urcati si masina pe feribot trebuie sa scoateti din buzunar aproximativ 100 e euro. Trebuie sa planificati totul foarte bine deoarece spre insula pleaca un singur feribot pe zi, din Volos in jur de ora 9 jumate dimineata.

Desi sunt multe unitati de cazare care include vile si hoteluri, marea majoritate a acestora nu sunt situate pe plaja asa ca trebuie sa va documentati destul de bine inainte pentru a vedea ce facilitati veti gasi la locurile de cazare si mai ales cat de usor este accesul la plaja.

Skiathos-ul este o insula care trebuie explorata dintr-un capat in celalalt asa ca nu as vedea de ce cineva si-ar rezerva un sejur in Skiathos all inclusive. Este o insula cu privelisti minunate si mancare de te lingi pe degete. Va recomand sa incercati cat mai multe gustari din tavernele de pe plaja.