miercuri, 20 mai 2015

Cea mai frumoasa destinatie din Grecia


Skiathos este o insula care apartine de Grecia si are iesire la Marea Egee. Insula se afla pozitionata in extremitatea vestica a Insulelor Sporade si este alcatuita din cel mai mare oras, Skiathos si comunele Koukonaries, Kanapitsa, Vromolinos si Troullos. Insulele Sporade reprezinta una din cele mai bune destinatii de vacanta iar Skiathos este considerata cea mai frumoasa insula atragand ca un magnet in fiecare an zeci de mii de turisti. Desi este o insula mica cu o suprafata de numai 46 de kilometri patrati, Skiathos adaposteste aproximativ 70 de plaje.

Skiathos este o insula care are multe de oferit si in ciuda suprafetei sale mici aici intalnim marea, plajele, paduri de pini si chiar mici portiuni de munte. Din pacate, pe insula se poate ajunge doar cu avionul sau feribotul insa costurile nu sunt mari, de exemplu: costul unui bilet pe feribot este de aproximativ 30 de euro, iar daca vrei sa urcati si masina pe feribot trebuie sa scoateti din buzunar aproximativ 100 e euro. Trebuie sa planificati totul foarte bine deoarece spre insula pleaca un singur feribot pe zi, din Volos in jur de ora 9 jumate dimineata.

Desi sunt multe unitati de cazare care include vile si hoteluri, marea majoritate a acestora nu sunt situate pe plaja asa ca trebuie sa va documentati destul de bine inainte pentru a vedea ce facilitati veti gasi la locurile de cazare si mai ales cat de usor este accesul la plaja.

Skiathos-ul este o insula care trebuie explorata dintr-un capat in celalalt asa ca nu as vedea de ce cineva si-ar rezerva un sejur in Skiathos all inclusive. Este o insula cu privelisti minunate si mancare de te lingi pe degete. Va recomand sa incercati cat mai multe gustari din tavernele de pe plaja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu