miercuri, 20 mai 2015

Sfaturi pentru alegerea unei camere spion



O camera ascunsa, cunoscuta si sub numele de camera spion, este un dispozitiv capabil sa inregistreze persoane fara cunostinta acestora. Camera este ascunsa deoarece fie nu este vizibila persoanei filmate, fie este deghizata intr-un alt obiect aparent obisnuit precum detectoare de fum, radiouri, sepci, flori, plante, telefoane mobile etc. Camerele spion pot fi folosite pentru supravegherea locuintei, insa pot fi utilizate si in centre comerciale sau fabrici. 

Aceste dispozitive au devenit din ce in ce mai populare dupa ce in ultimii ani pretul acestora a scazut considerabil si astfel au putut fi achizitionate de catre oricine. Insa, folosirea unei camere spion poate fi ilegala, in anumite state pedepsindu-se cu inchisoarea.

O camera spion este de obicei wireless, insa poate avea si cabluri in anumite cazuri. Modelul wireless poate fi conectat prin intermediul unui cablu la un televizor, laptop, PlayStation etc, pentru ca imaginile inregistrate sa poata fi urmarite. Camerele spion din ziua de azi au si posibilitatea de inregistrare audio, iar cele putin mai costisitoare pot incepe inregistrarea cu ajutorul unui senzor care detecteaza miscarea, in timp ce dispozitivele mai ieftine vor trebui activate manual.

Camerele spion pot fi instalate in obiecte obisnuite pentru a monitoriza activitatea dintr-un spatiu. Dispozitivele sunt utilizate in special de catre parintii care au angajat bone ce trebuie sa ingrjijeasca copii, iar prin imaginile obtinute se poate urmari activitatea acestora. Legalitatea acestei metode de urmarire a bonelor reprezinta un subiect controversat in multe state ale lumii. De asemenea, exista si emisiuni care prezinta evenimente filmate cu camera ascunsa, iar multe dintre persoanele filmate au refuzat difuzarea imaginilor deoarece erau puse intr-o situatie neplacuta in cadrul filmarii, motiv pentru care difuzarea emisiunilor poate fi interzisa. 

De exemplu, in Statele Unite, multe dintre camerele spion sunt legale, insa acestea sunt vandute fara capacitati audio, deoarece este interzisa interceptarea comunicatiilor audio.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu